Račun
Poteka avtorizacija ...
×
 • 031 635 911
 • 051 223 037
 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Navodila za razstavljavce

SPOMLADANSKI KMETIJSKO OBRTNI SEJEM KOMENDA
8. – 10. APRILA, 2022

1. DOVOZ IN MONTAŽA RAZSTAVNIH PREDMETOV

Dovoz in montaža razstavne opreme je možna med 7. in 21. uro od ponedeljka 4. aprila do četrtka 7. aprila 2022. Priporočamo, da večje razstavne eksponate čimprej dostavite. V nočnem času med 21. in 7. uro dostop na sejemski prostor ni možen oz. je izjemoma možen le po predhodnem dogovoru z organizatorjem.

2. DOSTAVA IN ODVOZ V ČASU SEJEMSKE PRIREDITVE

V petek 8.4.2022, soboto 9.4.2022 in nedeljo 10.4.2022 je dovoz na sejemski prostor možen le med 07.00 in 09.00 uro s posebnim identifikacijskim kartonom, ki ga bodo prejeli vsi razstavljavci po redni pošti.
Po 09.00 uri vstop z vozili na sejemski prostor NI MOŽEN !!
Dostavna vozila se morajo po opravljeni dostavi umakniti s sejemskega prostora na parkirni prostor, ki je namenjen razstavljavcem. V primeru neupoštevanja tega določila bo vozilo odstranjeno na stroške razstavljavca.
V petek in soboto je odvoz iz sejemskega prostora možen med 18. in 20. uro.
Posebno opozorilo organizatorja:
Pri dovozu in odvozu iz sejemskega prostora imajo prednost vozila, ki prevažajo žive živali. Prosimo vse razstavljavce, da iz objektivnih razlogov omogočijo, da vozila, ki prevažajo žive živali prednostno vstopijo in izstopijo s sejemskega prostora.

3. UPORABA VILIČARJEV

Kontaktna oseba za izposojo viličarja je Matjaž Ravnikar - 041 563 013. Lokacija izposoje viličarjev je v središču sejma poleg male tribune.
Pri dovozu, odvozu, montaži in demontaži razstavnih predmetov in opreme lahko razstavljavci BREZPLAČNO uporabljajo viličarje organizatorja pod naslednjimi pogoji:
 • ob prevzemu viličarja, razstavljavec izpolni obrazec, v katerem so podatki uporabnika, izjava, da ima ustrezno dovoljenje za uporabo viličarja, čas prevzema in predvideni čas vrnite viličarja.
Posebno opozorilo organizatorja:
Vsak uporabnik uporablja viličar na lastno odgovornost in je osebno odgovoren za morebitno povzročitev telesnih poškodb ali materialne škode .
V primeru, da uporabnik ne vrne viličarja v dogovorjenem času na dogovorjeno mesto, bo organizator uporabniku izstavil račun za uporabo viličarja, upoštevajoč čas zamude in nastalo škodo zaradi odsotnosti viličarja.

4. PRODAJA NA RAZSTAVNIH PROSTORIH

Prodaja na razstavnih prostorih je dovoljena le v času obratovanja sejma in sicer med 9. in 18. uro.
 Razstavljavci so dolžni:
 • ob 18.00 uri zaključiti s prodajo,
 • do 18.30 pospraviti razstavni prostor,
 • do 20.00 ure odpeljati razstavne predmete in zapustiti razstavni prostor.
Morebitno neupoštevanje navedenih določb bo organizator upošteval pri dodelitvi razstavnega prostora na naslednjih sejmih.

5. GOSTINSKA DEJAVNOST NA SEJEMSKEM PROSTORU

Izvajanje gostinske dejavnosti na sejemskem prostoru je možna le v času uradnega obratovanja sejma med 9. in 18. uro. Pri vseh točilnih pultih mora biti na vidnem mestu opozorilo, da se hrana in pijača streže le do 18. ure.
 Gostinci so dolžni:
 • pri strežbi upoštevati določila veljavnih predpisov glede omejitve uporabe alkohola (strežba mladoletnim, vidno pijanim osebam ipd ...),
 • za strežbo pijače uporabljati plastično embalažo,
 • ob 18.00 uri zaključiti s strežbo hrane in pijače,
 • do 18.30 poskrbeti, da obiskovalci zapustijo območje gostinskega prostora,
 • do 19.00 ure pospraviti prostor pri gostinskem objektu in zapustiti sejemski prostor.
 Morebitno neupoštevanje navedenih določb bo organizator upošteval pri dodelitvi prostora za gostinsko dejavnost na naslednjih sejmih.

6. DEMONTAŽA IN ODVOZ

V nedeljo (zadnji dan sejma) je odvoz može med 19. in 21. uro.
Demontaža in odvoz razstavnih eksponatov po končanem sejmu je možen v ponedeljek, torek in sredo med 7. in 19. uro.
Posebno opozorilo organizatorja 
Svetujemo, da v času odvoza ( med 19. in 21. uro) zadnji dan sejma zagotovite nadzor nad vašo opremo in razstavljenimi predmeti, ki jih niste odpeljali. Prav v tem času so pogosti primeru odtujitve predmetov, ki niso pod nadzorom.

7. PROMETNI REŽIM ZA RAZSTAVLJAVCE

Razstavljavci na sejemski prostor vstopajo z vozili v času dostave med 7. in 9. uro:
 • na vhodu iz Glavarjeve ceste,
 • iz makadamskega parkirišča čez reko Pšato.
V času odvoza v petek in soboto izstopajo na istih mestih v predvidenem času med 18. in 20. uro.
Posebni režim v nedeljo po zaključku sejma
S ciljem, da se izognemo zastojem pri vstopu-izstopu vozil za odvoz predmetov zadnji dan sejma je organizator določil naslednji prometni režim na sejemskem prostoru:
 • vstop vseh vozil za odvoz na sejemski prostor ob 19.00 uri izključno iz smeri Glavarjeve ceste ( pri nedograjenem objektu …),
 • izstop vseh vozil je možen le čez most preko reke Pšate v smeri makadamskega parkirnega prostora (v nasproti smeri od vhoda) in nato vključitev na Glavarjevo cesto pri OŠ Komenda.

8. ZAVAROVANJE RAZSTAVLJANIH PREDMETOV IN OPREME

Razstavljavci SAMI POSKRBIJO za zavarovanje svojih razstavljenih predmetov in opreme pri izbrani zavarovalnici. Za odtujitev ali poškodovanje razstavljene opreme ali predmetov na sejemskem prostoru ORGANIZATOR NE ODGOVARJA!!

9. VAROVANJE SEJEMSKEGA PROSTORA

Organizator sejma izvaja varovanje sejemskega prostora (z izbrano družbo za zasebno varovanje) od ponedeljka 4.12.2022 do vključno srede 13.4.2022 zjutraj. Za varovanje je poskrbljeno med med 19. in 7. uro. V dnevnem času med 7. in 19. uro, za razstavljeno opremo in predmete skrbijo razstavljavci sami.

10. ZADRŽEVANJE NA SEJEMSKEM PROSTORU PO 19. URI Z NAMENOM DRUŽENJA NI DOVOLJENO!


© 2022 Konjeniški klub Komenda. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica