JP HiFi - шаблон joomla Книги

  • Spomladanski sejem Komenda 2018 od 23. do 25. marca, 2018

    Sejem je za obiskovalce odprt v petek od 10.00 do 18.00, v soboto in nedeljo od 9.00 do 18.00.
    Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.
  • 1

Spomladanski sejem 2012

2012 03

V petek 30. marca je svoja vrata odprl spomladanski sejem kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, vrtnarske in ogrevalne opreme v Komendi. Sejem v organizaciji Konjeniškega kluba Komenda je potekal do nedelje, 1. aprila, ko je bila tudi 2. razstava cikastega goveda.

Letos se je prvič predstavila tudi komunalna mehanizacija, vrtnarska in ogrevalna oprema. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi praktične prikaze uporabe mehanizacije in varstva pri delu v gozdu. Ta že zelo priljubljeni kmetijski sejem je bil letos še večji in bolj bogato založen tako s kmetijsko kot tudi gozdarsko mehanizacijo. Do sedaj je največ dela pri pripravah opravil dolgoletni organizator g. Aloj Lah. Zaradi njegove velike zavzetosti sejem ne bi bil na takem nivoju kot je sedaj. Organizacijo lanskega jesenskega in letošnjega pomladnega sejma pa je prevzel Stane Štebe.

Na otvoritveni prireditvi so sodelovali Mengeška godba, mažoretke iz Komenda, otroška dramska skupina Avrikelj, folklorna skupina DU Komenda in več govornikov. Tudi na letošnjem spomladanskem sejmu je bl vstop prost, bilo je tudi dovolj parkirnih mest za vse obiskovalce. Sejem so uradno odprli predsednik KGZS Ciril Smrkolj, novi sejemski vodja Stane Štebe, predsednik Konjeniškega kluba Komenda Alojz Lah, župan občine Sremska Mitrovica iz Republike Srbije Branislav Nedimović, državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo in okolje Branko Ravnik in župan občine Komenda Tomaž Drolec.