JP HiFi - шаблон joomla Книги

logo sejem

  Jesenski sejem Komenda 2019
od 4. do 6. oktobra, 2019
 • Spomladanski sejem Komenda 2019 od 12. do 14. aprila, 2019

  Sejem bo za obiskovalce odprt v petek od 10. do 18. ure, v soboto in nedeljo od 9. do 18. ure.
  Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.
 • 1

Jesenski kmetijsko obrtni sejem Komenda – 7. do 9. oktober 2016

Z jesenjo je prišel tudi čas za tradicionalni jesenski sejem v Komendi.

2016 10 2016 10 pdf

Zanimivosti


Vodovod in kanalizacija

Električni avtomobili

Slovenska hrana

Ogrevalna tehnika

Kmetijska mehanizacija

Traktorji

Jajčkomat

Lokomobila

Poslovno povezovanje pridelovalcev krompirja

Skladiščenje krompirja 
   

Priprave

Priprave na to tradicionalno prireditev so potekale kar nekaj časa. Že v petek, 26. septembra je hipodrom v Komendi dobil malo spremenjeno podobo. Na njem in ob njem je bilo postavljenih 8 prireditvenih šotorov za razstavljavce. V ponedeljek so prvi razstavljavci že začeli z dostavo svojih razstavnih eksponatov. Sejemski prostori na zunanjih lokacijah se bili vsak dan bolj zasedeni s kmetijskimi in gozdarskimi stroji, gradbeno mehanizacijo ter transportnimi sredstvi.

myFlickrOdprtje sejma

V petek zjutraj, na dan odprtja sejma so že pred sedmo uro na sejmišče prihajali še zadnji razstavljavci s svojo opremo razstavnih prostorov in njihovimi eksponati. Ob deseti uri se je sejem za obiskovalce tudi uradno odprl. Uradna slavnostna otvoritev sejma se je pričela ob 12. uri v prireditvenem šotoru v središču sejemskega prostora.
Po kratkem kulturnem programu s tradicionalnim nastopom mažoretk in folklorne skupine iz Komende ob spremljavi njihove godbe so sledili nagovori predsednika Konjeniškega kluba Alojza Laha, župana občine Komenda Stanislava Poglajna ter direktorice direktorata za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tadeje Kvas Majer. S tradicionalnim stiskom rok so vsi trije govorniki tudi uradno odprli 21. kmetijsko obrtni sejem v Komendi. Celoten program pa sta s svojim nastopom obogatila baritonist Marko Kobal in citrar Tomaž Plahutnik. Po zaključenem programu so gostje odšli na krajši ogled sejma.
Na tokratnem jesenskem sejmu so se v šotoru 8 skupinsko predstavila podjetja, podjetniki in nosilci dopolnilnih dejavnosti s področja občine Komenda.

myFlickr


Stanislav Poglajen
župan občine Komenda

Tadeja Kvas Majer
državna sekretarka

Alojz Lah
predsednik KK Komenda


Sobota

V soboto, drugi dan sejma je že tako pestro dogajanje na njem popestril festival godb ob peti obletnici KD Godba Komenda. Na njem so poleg njih sodelovali godbeniki iz Bohinja, Kamnika, Vodic, Domžal in Mengša.

myFlickr


sobotni utrip

Razvitje prapora kluba

Popoldne pa se je v prireditvenem šotoru ob sejmišču odvijal pomemben dogodek za Konjeniški klub Komenda, slovesno razvitje novega prapora kluba. Prireditev je potekala z nastopom godb in folklorne skupine. Po nagovoru predsednika kluba Alojza Laha je sledilo slavnostno razvitje prapora z botrom Jožem Dodigom, pripenjanjem spominskih trakov darovalcev le teh ter blagoslovom prapora župnika Zdravka Žagarja.

myFlickrNedelja

Nedeljsko jutro na sejmišču se je pričelo z nekaj kapljami dežja, vendar to ni zmotilo številnih obiskovalcev, ki so prihajali na ogled sejma. Pestra ponudba sejma je tudi tokrat številne obiskovalce privabila v Komendo.

myFlickrZahvaljujemo se številnim razstavljavcem za sodelovanje in obiskovalcem za množičen obisk.
Na svidenje spet v Komendi na spomladanskem kmetijsko obrtnem sejmu v aprilu prihodnje leto!


 

Objavljamo izžrebane nagrajence Nagradne križanke objavljene v Sejemski reviji 2016. Nagrade je prispevalo podjetje MATJAŽ d.o.o., ki bo nagrajence tudi obvestilo o načinu in kraju prevzema nagrade.

Nagrajencem iskreno čestitamo.

 1. nagrada: 1x Hörmann notranja vrata ZK 3000 / MEZEG Jožica, Ignaca Borštnika 1, 4207 Cerklje na Gorenjskem

 2. nagrada: 1x Hörmann oddajnik HSE2 B2 / LESJAK Pavel, Mlaka 19, 1218 Komenda

 3. nagrada: 1x jopica s kapuco / GOSTIŠA Irena, Mrzli log 1, 5274 Črni Vrh

 4. nagrada: 1x Majica + hišni copati Matjaž / KOŠIR Metka, U. M. Mlinar 16, 1000 Ljubljana 1

 5. nagrada: 1x Kapa Matjaž / KOŠČAK Marta, Golčajska ul. 3, 1230 Domžale