JP HiFi - шаблон joomla Книги

logo sejem

  Jesenski sejem Komenda 2019
od 4. do 6. oktobra, 2019
  • Spomladanski sejem Komenda 2019 od 12. do 14. aprila, 2019

    Sejem bo za obiskovalce odprt v petek od 10. do 18. ure, v soboto in nedeljo od 9. do 18. ure.
    Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.
  • 1

Spomladanski sejem 2016

Spomladanski sejem kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, vrtnarske in ogrevalne tehnike in obrti
od petka, 8. aprila do nedelje 10. aprila, 2016

Organizator sejma: Konjeniški klub Komenda v sodelovanju z Občino Komenda

odprtje sejma splet 2016 04 pdf

 


Četrtek, 07. 04. 2016, zadnji dan priprav na sejemsko dogajanje

Priprave na sejemsko dogajanje se zaključujejo. V Komendi raste mesto v mestecu. Na področju hipodroma in na novi lokaciji sejemskega prostora, bivšem parkirišču, je dogajanje precej pestro. Velika večina razstavnih prostorov na zunanjem delu sejmišča že kaže svoj pravi končni izgled. Seveda tako velikih strojev na sejmišče ne moreš pripeljati v zadnjem hipu. Zaključujejo se še dela na manjših razstavnih prostorih v šotorih. Gneča na sejmišču je kar velika. Dostavna vozila še v zadnjih urah vozijo na svoje razstavne prostore svojo opremo in razstavne eksponate. Po pogovorih s kolegi s terena se bo to zavleklo še pozno v večerne ure. Resda nam jutri vremenska napoved ni preveč naklonjena, ampak kljub temu, tako razstavljavci kot tudi mi organizatorji, upamo na vse najboljše.

Galerija slik

myFlickr

 Petek, 8. april, 2016

21. spomladanski sejem v Komendi je ob 10. uri odprl svoja vrata. Prve obiskovalce je sprejelo oblačno vreme s posameznimi kapljami dežja.

Ob 12. uri pa se je začela tradicionalna uradna otvoritev sejma, pri kateri je tokrat sodeloval tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pestro in veselo dogajanje se je pričelo že pol ure prej, ko so predsednika pred hlevi Konjeniškega kluba Komenda množično sprejeli otroci iz vrtca Mehurčki in OŠ Komenda-Moste. Ob spremljavi mladega harmonikarja Jake Blaža so mu zapeli pesem Jaz pa pojdem na Gorenjsko. Po kratkem druženju z otroci so častni gostje odšli na prireditveni prostor na sejmišču.

Ob glasbeni spremljavi Godbe Komenda ter spremstvom mažoretk Twirling in mažoretnega kluba Komenda in prihodom predsednika Boruta Pahorja v spremstvu vodstva Konjeniškega kluba ter ostalih povabljenih gostov se je otvoritev pričela. Po nagovoru predsednika KK Komenda Alojza Laha je baritonist Domen križaj zapel pesem Kmet je kralj. Sledil je še nagovor Stanislava Poglajena, župana občine Komenda. Po zadnji glasbeni točki v kateri se je Domnu pridružila sopranistka Mojca Bitenc, je moderator Franci Peternel povabil na oder predsednika RS Boruta Pahorja, predsednika KK Komenda Alojza Laha ter župana občine Komenda Stanislava Poglajena. S skupnim stiskom rok vseh treh se je sejem tudi uradno odprl.

Nato so udeleženci otvoritvene slovesnosti odšli na skupen kratek ogled sejma, katerega pa je žal še skrajšal manjši dežni naliv. Kljub temu je predsednik Borut Pahor obljubil, da bo v Komendo sigurno še prišel.

Galerija slik

myFlickr


Predsednik republike Borut Pahor s tradicionalnim stiskom rok otvoril 21. Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes s tradicionalnim stiskom rok s predsednikom Konjeniškega kluba Komenda Lojzetom Lahom in z županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom, otvoril 21. Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi. Predsednik Pahor, ki je ta sejem letos obiskal že drugič, je čestital organizatorjem sejma za prijetno vzdušje, dobro organizacijo in se zahvalil tudi otrokom iz OŠ Komenda in vrtca Komenda, ki so mu s pesmijo pripravili lep sprejem. Čestital je tudi občini Komenda, saj je glede na kazalnike zadnjih raziskav o perspektivnosti in »vitalnosti« mest prav Komenda med slovenskimi občinami najbolje ocenjena.

2016 04 STANebojsaTejic 01Foto: STA/Nebojša Tejić 2016 04 STANebojsaTejic 02Foto: STA/Nebojša Tejić

Sejem v Komendi, ki ga dvakrat na leto, spomladi in jeseni, organizirajo v Konjeniškem klubu Komenda, vsako leto obiščejo obiskovalci iz vse Slovenije in tujine, letos jih v treh dneh pričakujejo nad 80 tisoč. Na sejmu se predstavlja okoli 600 razstavljavcev, tudi iz sosednjih držav, ki predstavljajo kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, obrt, podjetništvo ter ogrevalne tehnike. Prireditelj sejma slovi po svoji odlični organiziranosti, urejenosti, številnemu članstvu in se šteje tradicionalno za drugi najboljši konjeniški klub v Sloveniji. Ta sejem, ki poteka tri dni, se šteje za najbolj izviren primer sinergijske klubske povezanosti in dejavnosti s prikazom gospodarskega razvoja in tehnološkega napredka na kmetijskem in tudi na področju drugih gospodarskih panog, so povedali v klubu.

STA/povezava

Galerija slik

myFlickrSobota, 9. april, 2016


Tako organizator kot razstavljavci smo bili veseli najnovejše vremenske napovedi, ki kaže, da bo naposled prenehalo deževati. V zgodnjih jutranjih urah vzdrževalci – člani KK Komenda zaključujejo še z zadnjimi opravili urejanja parkirnih prostorov in pospravljanja na sejmišču.

Ob osmi uri zjutraj nekateri razstavljavci že prihajajo na svoje razstavne prostore. Že kmalu za njimi pa je opaziti tudi prihod prvih obiskovalcev. Ker vstopnine ni, marsikateri obiskovalec to izkoristi in pride na sejem še pred uradnim odprtjem.

Kljub še dokaj deževnem dopoldnevu je na sejmu že kar lepo število obiskovalcev. Ob 9. uri so organizatorji razstave govedi GPZ pripeljali deset krav in tri teleta črno-bele, lisaste in rjave pasme. Razstava govedi poteka v šotoru na novem delu sejmišča. Sledili sta dve predstavitvi živali ob 11. in 14. uri.

Prav tako je na novem delu sejmišča ob določenih urah potekala predstavitev varnega dela z motorno žago v organizaciji Zavoda za gozdove Slovenije.

Organizator je tokrat na sejmu postavil 8 velikih šotorov za razstavljavce. Poleg petih standardnih na asfaltirani površini s površino 450 m² ter enega večjega na peščeni podlagi s površino 2100 m², sta tokrat postavljena tudi dva šotora s površino 1200 m². V enem od njih se tokrat skupno predstavljajo podjetja, podjetniki in nosilci dopolnilne dejavnosti iz občin Šenčur, Cerkelj na Gorenjskem in Preddvora.

Žal se nobena od vremenskih napovedi, ki so napovedovale, da bo popoldne sonce prebilo oblake, ni uresničila. Kljub temu pa je bilo obiskovalcev kar precej. V upanju, da bo jutri bolje so razstavljavci po 18. uri začeli pospravljati svoje prostore.

Galerija slik

myFlickrNedelja, 10. april, 2016

Spet smo se zbudili v oblačno in turobno jutro. Vendar pa to ni odvrnilo številnih obiskovalcev sejma, kajti že kmalu po deveti uri je tu zavladal pravi sejemski vrvež.

Vsak obiskovalec je lahko ob vhodu prejel brezplačno sejemsko publikacijo s strokovnimi članki in nasveti. V njem je tudi katalog razstavljavcev z abecednim seznamom vseh razstavljavcev z njihovimi osnovnimi kontaktnimi podatki ter načrti posameznih razstavnih prostorov. Katalog je s tem sejmom doživel že svojo šesto izdajo. Njegov obseg se je povečal na 80 strani, izšel pa je v nakladi 20 000 izvodov.

Skozi oblake je končno posijalo sonce in na sejmišču je bila okoli poldne že res prava gneča. Že kratek sprehod po sejmu je pokazal na veliko zadovoljstvo razstavljavcev in obiskovalcev. Največ in najbolje pa vse to lahko vidite iz posnetkov nastalih v tem dnevu.

Vsem razstavljavcem se zahvaljujemo za sodelovanje na našem spomladanskem sejmu. Zavedamo se, da ste bistvo sejma prav vi. Za kakršnekoli neprijetnosti se vam iskreno opravičujemo. Obljubljamo pa vam, da se bomo tudi v prihodnje trudili, da bi bili zadovoljni z vašo udeležbo na sejmu tako po organizacijski kot tudi komercialni strani.

Obiskovalce pa spet vabimo na jesenski sejem v Komendi, ki bo od 7. do 9. oktobra, 2016. Kot verjetno že veste, vstop je brezplačen, parkirnine ni, od parkirnih prostorov v Poslovni coni Žeje vozi do sejma brezplačen avtobus.

Vsem skupaj pa sporočamo, da bomo tokrat pravočasno naročili boljše vremenske pogoje, tako za razstavljavce kot obiskovalce.

Se vidimo v Komendi spet oktobra!

Galerija slik

myFlickrVideo posnetki