JP HiFi - шаблон joomla Книги

  • Spomladanski sejem Komenda 2018 od 23. do 25. marca, 2018

    Sejem je za obiskovalce odprt v petek od 10.00 do 18.00, v soboto in nedeljo od 9.00 do 18.00.
    Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.
  • 1

Jesenski sejem 2011

2011 10

 7.10. 2011 je svoja vrata odprl jesenski sejem kmetijske, gozdarske in gradbene mehanizacije v Komendi. Sejem v organizaciji Konjeniškega kluba Komenda je potekal do nedelje, 9. oktobra.

Na otvoriveni slovesnosti so nastopale mažoretke iz Komenda, otroška folkolorna skupina Avrikelj, učenci osnovne šole Komenda - Moste, folklora DU Komenda in veteranski pihalni orkester Mengeš. Pozdravni nagovor je imel dolgoletni organizator sejma in predsednik konjeniškega kluba g Lojze Lah. Organizacijo tega sejma je predal v roke Staneta Štebeta, ki je svoje prvo samostojno delo v tej vlogi odlično opravil. Na prireditvi so g. Lah, župan občine Komenda, g. Drolec in predstavnika sejma v Sremski Mitrovic podpisali dogovor o sodelovanju. Želijo, da bi tudi pri njih organizirali sejem na podoben način, kot je v Komendi in tja prenesli čim več pozitivnih izkušenj.

Ciril Smrkolj, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), je na slovesnosti ob odprtju sejma pohvalil organizatorje za skrbno pripravljeno sejemsko in obsejemsko dogajanje. V svojem govoru se je dotaknil težav v kmetijstvu. Izhoda iz krize po njegovem ne bo, dokler bomo samo tarnali. »Nehajmo jamrati, začnimo delati in pomagati drug drugemu,« je poudaril.

Sejem so uradno odprli predsednik Konjeniškega kluba Komenda Alojz Lah, predsednik KGZS Ciril Smrkolj, župan občine Komenda Tomaž Drolec in župan občine Sremska Mitrovica iz Republike Srbije Branislav Nedimović.​

V okviru jesenskega sejma v Komendi smo organizirali v soboto v klubskem prostoru konjeniškega kluba strokovni posvet, katerega glavni namen je predstaviti novosti na področju rabe lesa v energetske namene, predstaviti možnosti sofinanciranja investicij in predstaviti ekonomičnost rabe lesa kot energenta. Posvetu je sledil praktičen prikaz delovanja strojev za pripravo lesnih goriv.

Poudarek letošnjega sejma je bil na obnovljivih virih energije in pripadajoči mehanizaciji. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi praktične prikaze uporabe mehanizacije.