JP HiFi - шаблон joomla Книги

  • Spomladanski sejem Komenda 2018 od 23. do 25. marca, 2018

    Sejem je za obiskovalce odprt v petek od 10.00 do 18.00, v soboto in nedeljo od 9.00 do 18.00.
    Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.
  • 1

Jesenski sejem 2015

Jesenski sejem kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, vrtnarske in ogrevalne tehnike in obrti
od petka, 2. oktobra do nedelje, 4. oktobra, 2015

Organizator sejma: Konjeniški klub Komenda v sodelovanju z Občino Komenda

2015 10 petek 27 pdf

 


Priprave na jesenski sejem

Po nekaj tedenskih pripravah organizatorja sejma KK Komenda v sodelovanju z občino Komenda so že vidni tudi prvi znaki prihajajočega sejma na samem sejemskem prostoru. Postavljanje razstavnih šotorov, označevanje lokacij za razstavljavce, dovoz prvih razstavnih eksponatov in njihova postavitev na razstavne prostore ter začetno urejanje samih razstavnih prostorov. Trenutno je še vse zelo prazno, vse razstavljavce pa čaka še ogromno dela pred dokončno ureditvijo svojih razstavnih prostorov.


Odprtje sejma

V petek je sejem za obiskovalce odprl svoja vrata ob 10. uri. Uradna otvoritev sejma pa se je pričela ob 12. uri. S svojo prisotnostjo nas je ob 20. obletnici sejemskega delovanja počastil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan.
S pozdravnimi nagovori so udeležence pozdravili predsednik KK Komenda Lojze Lah, župan občine Komenda Stanislav Poglajen in seveda minister mag. Dejan Židan. Vse prisotne so pozdravili tudi nekateri drugi častni gostje otvoritvene slovesnosti.
Med nagovori sta slovesnost popestrili glasba in ples v izvedbi KD Godbe Komenda, Tamburaške skupine Bisernica iz Reteč, Twirling in Mažoretnega kluba Komenda ter Folklorne skupine DU Komenda.
Sledila je tradicionalna otvoritev sejma s stiskom rok. Na oder so skupaj pristopili Alojz Lah, predsednik in ustanovitelj sejma v Komendi, Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Stanislav Poglajen, župan občine Komenda, Stane štebe, predsednik sejemskega odbora KK Komenda, Branko Ravnik iz KGZS, Milorad Miloševič, predstavnik pobratene Sremske Mitrovice, Ciril Smrkolj, ZDKCS ter Laura Škvorc, Miss Earth Slovenije 2015.
Po tej simbolični otvoritvi sejma so se častni gostje sprehodili skozi sejemski prostor.


Drugi dan sejma

Jesenski jubilejni 20. sejem kmetijske, gradbene in komunalne mehanizacije, obrti, podjetništva, vrtnarske in ogrevalne tehnike 2015 je po številu razstavljavcev presegel vse dosedanje sejme. Na 40.000 m² razstavne sejemske površine se predstavlja skoraj 700 razstavljavcev iz celotne Slovenije in tudi zunaj naših meja.

Organizator sejma KK Komenda v sodelovanju z občino Komenda se je tudi tokrat skušal potruditi, da bo sejem še boljše organiziran tako za razstavljavce kot tudi za obiskovalce. Tokrat je parkirni prostor ob zunanjem prireditvenem prostoru namenjen izključno samo razstavljavcem. Seznami razstavljavcev in razporedi njihovih prostorov so bili objavljeni na naši spletni strani. Razstavljavce smo po elektronski pošti obveščali o spremembah in novih objavah. Za vse tiste, ki pa se sejma niste mogli udeležiti pa je tu objavljen tudi katalog razstavljavcev, kateremu so dodani tudi strokovni članki.

Kdo se na tem sejmu predstavlja oziroma, kaj si lahko obiskovalec na sejmu ogleda, je podrobneje navedeno v katalogu, kjer je ob osnovnih podatkih za posameznega razstavljavca navedeno tudi kaj le ta na sejmu predstavlja, razstavlja ali prodaja.


Nedelja

Drugi dan sejemskega dogajanja je že običajno najbolj pester dan. Sejem, ki ga že dvajseto leto organizira KK Komenda slovi po tradiciji, prepoznavnosti in obisku. V vsakem pogledu je sejem iz leta v leto boljši.

Velika zahvala za to pa gre tudi našim razstavljavcem, ki se trudijo s predstavitvijo sebe in svojih artiklov na svojih razstavnih prostorih čim lepše prikazati. Po ogledu sejma ugotavljamo vsako leto višji nivo njihove predstavitve, zato velja njim vsa pohvala s strani organizatorja.

Pestro dogajanje na sejmu je z besedo kar malo težko opisati, veliko več vam lahko povedo posnetki s samega sejemskega prostora, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Za zaključek še nekaj statističnih podatkov.

Razstavne površine na zunanjem delu – 33.500 m²
Razstavne površine pod šotori – 5.500 m²
Število razstavljavcev – 690
Število obiskovalcev v treh dneh – 75.000

Zahvaljujemo se vsem razstavljavcem za sodelovanje na jesenskem sejmu 2015 v Komendi, prav tako tudi obiskovalcem za množičen obisk.

V upanju, da se spet vidimo na spomladanskem sejmu v Komendi vsem skupaj en lep pozdrav!

Odbor za sejme 
KK Komenda


Nagrajenci jesenske nagradne križanke

Konjeniški klub Komenda, Glavarjeva 98, 1218 Komenda, je v reviji, ki je izšla v okviru Jesenskega sejma med 2. in 4. oktobrom 2015, objavil nagradno križanko. Do 15. oktobra 2015 smo na naš naslov prejeli 273 pravilnih odgovorov.

V reviji smo objavili, da bo žrebanje nagrajencev v nedeljo, 25. oktobra 2015, med odmorom na Kasaških dirkah na hipodromu v Komendi.
Kasaške dirke so bile zaradi organizacije Kasaške sezone Zveze društev kasaške centrale Slovenije prestavljene na 5. december 2015.

Žrebanje smo zato izvedli v sredo, 28. oktobra 2015, v prostorih Konjeniškega kluba v Komendi.
Komisija za izvedbo žrebanja so sestavljali:
Stane Štebe - predsednik, Polona Osolnik, Helena Meglič, Andrej Žalar


Izžrebane nagrade:

1. nagrada: 1x družinske krompirjeve počitnice v Termah 3000
Zdenko ŠIVIC, Podreber 12, 4202 Naklo

2. nagrada: 1x celodnevno kopanje v Termah Ptuj
Marija KRALJ, Moste 53, 1218 Komenda

3. nagrada: 1x celodnevno kopanje v Zdravilišču Radenci
Marjeta SVETKO, Vrtna ulica 108, 3313 Polzela

4. nagrada: 1x celodnevno kopanje v Termah Banovci
Alenka KENDA, Ljubinj 48, 5220 Tolmin

5. nagrada: 1x celodnevno kopanje v Termah Lendava
Aleš ZELENEC, Novi svet 8, 1372 Hotedršica


Video posnetki